”VÅR FÖRENING SKA VARA ETT FÖREDÖME
FÖR ANDRA FÖRENINGAR I ORMINGE”

Nu börjar serien VI PÅ ORNÖVÄGEN. Först ut är Mattias Ristijärvi

Mattias_2Mattias_1
Det här är Mattias Ristijärvi: Han är ordförande i BRF Sockerbiten. Kalla honom för bygdens son? Han är faktiskt det!

Han föddes på Nacka BB och är uppvuxen i Krokhöjden i västra Orminge. Gick på Ametistens dagis på Edövägen, sedan Chrysoliten i Krokhöjden. Skolorna han gick på var Brannhällskolan (så hette Ormingeskolan tidigare), Myrsjöskolan och Nacka gymnasium där han gick samhällslinjen med inriktning ekonomi.

Han delade ut reklam på Ormingeringen när han var 13 år. Han har även jobbat på Posten, Folkets Hus och OKQ8 i Orminge. Efter gymnasiet drog Mattias till Irland ett halvår för att han var nyfiken på landets kultur, där jobbade han med telemarketing. Samma nyfikenhet drev honom till Frankrike och Australien

Första lägenheten var på Edövägen 14D och sen blev det Ornövägen 30.

”Jag fick uppleva misslyckade ombildningsförsök på både Edövägen och Ornövägen”, berättar Mattias.

När ett nytt ombildningsförsök tog fart på Ornövägen ville han vara med och se till att ombildningen blev av denna gång. Han blev ordförande i styrelsen redan under ombildningsarbetet. Idag är Brf Sockerbiten verklighet, en äkta bostadsrättsförening. Om hur arbetet i en styrelse ska skötas, säger han:

”Det viktigaste är att det blir bra gjort från början. Jag har kompisar och kompisars släktingar i området och det måste bli bra för dem också, liksom för alla andra. Känslan av ägande skapar stolthet.”

”Styrelsen i Brf Sockerbiten jobbar idag för långsiktighet. Framtida styrelser ska kunna fortsätta arbetet utifrån en välutformad långsiktig plan. Brf Sockerbiten ska vara ett föredöme för andra föreningar i Orminge. Punkt!”