Information Angående Grovsoprummet

Grovsoprummet

 

Den senaste tiden har kostnaderna för grovsopor exploderat då ordningsreglerna inte följts. Årligen kostar det STORA summor. Pengar vi kan lägga på annat som är bättre för alla.

Dessvärre kommer det, om det fortsätter resultera i att avgiften/hyran kommer att höjas för alla då detta inte följs,

Grovsoprummen är EJ avsedda för avfall som uppkommer vid renovering/ombyggnad av lägenheten, färg, oljor mm.

Större avfall tex. sängar, möbler, soffor, eller vitvaror skall också fraktas bort själv. Det som kastas skall få plats i kärlen. Skräp som ställs utanför grovsoprummet förfular området och är kostsamt att ta reda på, kostnader som alla kommer att få betala.

ÖPPETTIDER FÖR GROVSOPRUMMET PÅ ORNÖVÄGEN kl. 18:00-19:00 helgfri onsdag och kl. 17:00-18:00 söndagar.

 

Du som röker utomhus

– tänk på att det inte ser snyggt ut med fimpar överallt, tänk på att små barn och husdjur kan vara nyfikna på allt som ligger på marken. Ha med egen askkopp. Lämna inte kvar fimpar – inte ens i askkopp eller burk.

Kasta inte heller fimpar från fönster eller balkong då dessa dels skräpar ner, dels också kan hamna på grannens balkong/ in genom öppet fönster och orsaka både obehag och brandrisk. För allas trevnad är det viktigt att vi tänker på vår utemiljö genom att hålla rent och snyggt utomhus. Vi slänger t.ex. inte fimpar, snus eller annat skräp på gården eller utanför våra entréer.

Tänk också på att du är ansvarig för att städa upp vad du eller t.ex. dina gäster vid en fest tappar/kastar från balkongen. Många vill inte se ut över exempelvis cigarettfimpar, ölburkar eller annat skräp som har regnat ner från grannens fest Alt blivit kvarlämnat vid grillplatserna.

 

Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor och tillsammans gör vi vårt boende trivsamt.  Gemensamt kan vi alla bidra till den goda gemenskapen och ekonomi i vår förening.  Slipper vi onödiga kostnader är det bra för alla och tänk på att är utemiljön ren och inte massa skräp ligger utanför soprummen ger det området och lägenheter ett högre värde!

Vår ambition som styrelse är att skapa trivsamma och ekonomiskt vettiga förhållanden och hålla kostnaderna nere för alla oss som bor i området Brf Sockerbiten. Men för att det ska vara möjligt behövs dina insatser.